جوان آنلاین: به دنبال انتشار گزارشهایی درباره حمایت واشینگتن و لندن از تلآویو در جنایت النصیرات، یک روزنامه امریکایی نوشت که پهپادهای انگلیسی و امریکایی اطلاعاتی را در اختیار اسرائیل گذاشتند که پهپادهای این رژیم نمیتوانستند به آن دست یابند.
روز شنبه در حملات توپخانهای و هوایی شدید رژیم صهیونیستی به اردوگاه النصیرات و مناطق اطراف آن در مرکز نوار غزه، ۲۷۴ فلسطینی شهید و بیش از ۶۹۸ فلسطینی زخمی شدند. به دنبال این عملیات ارتش رژیم صهیونیستی از آزادی چهار اسیر خود از اردوگاه النصیرات خبر داد. درباره فاجعه اخیر، یک مقام ارشد صهیونیست به روزنامه نیویورکتایمز گفت، پهپادهای بریتانیایی و امریکایی توانستهاند اطلاعاتی را درباره اسرای اسرائیلی در اردوگاه النصیرات ارائه دهند که پهپادهای صهیونیستی قادر به جمعآوری آن نبودهاند. نیویورکتایمز تصریح کرد که پس از آغاز حمله روز شنبه، تحلیلگران اطلاعاتی و نظامی امریکا و اسرائیل یک سلول ترکیبی (متشکل از چند نهاد) برای به اشتراک گذاشتن تصاویر پهپادها و ماهوارهها تشکیل دادند که میتوانست به جستوجوی اسرا کمک کند.
سازمان ملل: احتمالاً جنایت جنگی است!
این کشتار واکنشهای گستردهای را در سطح جهان به دنبال داشت. استفان دوجاریک، سخنگوی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل تصریح کرد: «گوترش از آزادی چهار اسیر اسرائیلی استقبال، اما قتل حدود ۳۰۰غیرنظامی فلسطینی و زخمی کردن صدها تن دیگر به دست ارتش اسرائیل در عملیات آزاد کردن چهار اسیر اسرائیلی در اردوگاه النصیرات در مرکز نوار غزه را محکوم کرد. بیمارستانهای این منطقه بعد از عملیات اسرائیل پر شدهاند. بهترین راه برای آزادی اسرای اسرائیلی مذاکره و بازگشت به تلاش برای اجرای راهحل دو دولتی است.» وی بر اهمیت حمایت از غیرنظامیان در غزه تأکید کرد و گفت: «باید به قوانین بشردوستانه بینالمللی احترام گذاشت. این مسئله جای بحث ندارد.» دوجاریک همچنین، به مشکلاتی که تیمهای امدادگر برای ورود کمکهای بشردوستانه به غزه با آن مواجهند، اشاره و تأکید کرد: «درگیریهای غزه مانع ورود کمکهای بشردوستانه از طریق گذرگاههای زمینی میشود. امدادگران نگران جان خود هستند. باید به استقلال عملیات بشردوستانه و فعالیت امدادگران در سرتاسر جهان احترام گذاشت.» دوجاریک حمایت گوترش را از قطعنامه شورای امنیت برای آتشبس در غزه اعلام و تأکید کرد: «ما تمام تلاشمان را برای حمایت از صلح و توقف جنگ در غزه و آزادی اسرای اسرائیلی و حمایت از ملت فلسطین به کار میگیریم.» کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل هم اعلام کرد: «ما از پیامدهای عملیات اسرائیل برای آزادی اسرایش بر غیرنظامیان بسیار شوکه شدیم. کشتن غیرنظامیان در عملیات اسرائیل برای آزادی اسرا احتمالاً جنایت جنگی محسوب میشود.» هلال احمر فلسطین نیز درباره خطرات استفاده نظامیان صهیونیست از کامیونهای کمکرسان بهعنوان پوششی برای حملات رژیم صهیونیستی هشدار داد و در بیانیهای تأکید کرد استفاده اشغالگران از آمبولانس در عملیات آزادسازی چهار اسیر اسرائیلی که طی آن نزدیک به ۳۰۰ فلسطینی شهید و ۷۰۰نفر زخمی شدند، جنایت جنگی است. هلال احمر از جامعه بینالملل خواست رژیم اشغالگر را به خاطر جنایت النصیرات بازخواست و محاکمه کند و جلوی ادامه جنایات این رژیم را بگیرد. در این بیانیه آمده است: «ما برای تضمین ادامه خدمات بشردوستانه خود در غزه به امنیت نیاز داریم و ادامه هدف قرار دادن کارکنان خود را نخواهیم پذیرفت.» این بیانیه میافزاید که بزرگترین چالش، تعطیلی گذرگاه زمینی رفح از یک ماه پیش و توقف ورود کمکهای بشردوستانه و سوخت به نوار غزه است. هلال احمر فلسطین از کمبود شدید سوخت در نوار غزه خبر داد و گفت: «کمکهای بشردوستانه نیز تقریباً تمام شده است. شبح قحطی بر نوار غزه سایه افکنده و باید آنچه را میتوانیم نجات دهیم.»
کشتار هدفمند با کمک امریکاییها
دو نوجوان نجاتیافته از یورش روز شنبه ارتش رژیم صهیونیستی به اردوگاه النصیرات اعلام کردند که سربازان این ارتش عامدانه آنها را هدف قرار دادند و تعدادی از اعضای خانواده آنها به این ترتیب به شهادت رسیدند. یکی از آنها گزارش داد که سربازان امریکایی را نیز در کنار سربازان صهیونیست دیده است. «محمد مطر» نوجوان ۱۵ساله فلسطینی که بهطور معجزهآسایی از این کشتار نجات یافت، اما به دلیل اصابت دو گلوله به کتف و شکمش در بیمارستان «ناصر» در شهر «خانیونس» تحت درمان است، در گفتگو با خبرگزاری «ناتولی ترکیه گفت: «نیروهایی که به خانه ما یورش آوردند، شامل سربازان امریکایی نیز بودند و نشان نیروهای امریکایی روی شانههای آنها بود. آنها به سمت برادر کوچکم شلیک کردند و او را به شهادت رساندند و خالهام نیز هدف تیراندازی آنها قرار گرفت، زخمیها برای مدت بیش از نیم ساعت روی زمین رها بودند تا زمانی که به بیمارستان منتقل شدند.» همچنین محمد السمونی، کودک ۹ساله فلسطینی نیز به آناتولی گفت: «ما در چادرمان در داخل اردوگاه نشسته بودیم که ناگهان دیدیم تانکها و سربازان اسرائیلی روبهروی ما هستند. بعضی از آنها به سمت ما توپ مواد منفجره پرتاب کردند که باعث شد دست راستم آسیب ببیند.»